Domácí pečený čaj, který zvládne každý
PEČENÝ ČAJ Z LÁSKY – tip na dárek nejen pod stromeček
(pečený čaj z lásky, páč bez lásky by do vás nikdo neinvestoval 2 hodiny svého volna tvorbou něčeho, co koupí v obchodě za 2 minuty)
Postup:
1. Zajděte na návštěvu k babičce a uzměte jí pár zavařovaček z těch X tisíc kusů, co má ve špajzu.
2. Všechno ovoce, co doma najdete (minimálně 2 kila) nakrájejte, hodťe na pekáč, přidejte lžičku skořice a podobného koření a zasypte kilem cukru.
3. Nechte péct v troubě na – no my plynárenští na 5 mm od velkého obrázku ohýnku – 160 stupňů asi hodinku.
4. Jděte na procházku.
5. Nasbírejte všechno chvojí, větve, šišky, šípky a další blbinky, co najdete po parcích, lesích nebo zahradě na ozdobu.
6. Vraťte se z procházky.
7. Vyndejte pekáč z trouby. Upečený čaj pustí hodně šťávy, tu pak spolu s ovocem nalijte do zavařovačky, zavíkujte a obraťte víkem dolů (ono se to vcucne, zacpe, zapečetí).
8. Sdrátujte ozdoby na vychladlé zavařovací sklenici a pusťte uzdu své fantazii, můžete použít cokoliv – jen ne vteřiňák, měla sem ho i na jazyku – neptejte se jak.
9. Kochejte se, jak jste šikovní.
10. Podarujte bližního svého nebo si to všechno nechte pro sebe.
Ten přívětivě vypadající mok v lahvi se srdcem je zlatý sirup – používá se do svařáku, na pečení i na pití pro cukromilce.
Šípky, větve břízy, smrkové jehličí a popadané šišky – berte všechno, co najdete…
Tak neváhejte a vyrobte si čajík, odměnou vám bude chvilka kreativity a relaxace a možná i úsměv odo obdarovaného.
A na fb už mě sledujete? hopšup